СТАНДАРТИ ВИЩОЇ ОСВІТИ: ОСНОВНІ ЕТАПИ СТВОРЕННЯ, ПРОБЛЕМИ ТА РИЗИКИ ВПРОВАДЖЕННЯ - Дашковська, О. В.; Погребняк, В. П.; Дашковская, Е. В.; Погребняк, В. П.; Dashkovskaya, E.; Pogrebnyak, V. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Проаналізовано комплекс нормативно-правових актів та організаційних заходів, спрямованих на створення та впровадження стандартів вищої освіти. Установлено, що практично з усіх спеціальностей завершено розроблення проектів СВО освітнього рівня «бакалавр», здійснюється їх експертиза та погодження. Висвітлені причини ризиків, які можуть ускладнити процес затвердження СВО та набуття їх чинності.
СТАНДАРТЫ ВЫСШЕГО ОБРАЗОВАНИЯ: ОСНОВНЫЕ ЭТАПЫ СОЗДАНИЯ, ПРОБЛЕМЫ И РИСКИ ВНЕДРЕНИЯ
STANDARDS OF HIGHER EDUCATION: MAIN STAGES OF CREATION, PROBLEMS AND RISKS OF IMPLEMENTATION
Keywords: стандарт вищої освіти; освітні програми; ризики; стандарт высшего образования; образовательные программы; риски; higher education standard; educational programs; risks; 378 (477)(094.5)