Удосконалення технологічного процесу доставки навалочних вантажів в місті Харків підприємством ТОВ «UTS» - Зима, Ілля Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розроблено транспортно-технологічну схему доставки навалочних вантажів в міському сполученні. В результаті проведеної маршрутизації визначені раціональні маятникові маршрути перевезень вантажу. Запропонований вибір раціональної марки рухомого складу та доцільного навантажувального механізму, розроблений графік спільної роботи вантажних автомобілів та навантажувального механізму. Економічний ефект від впровадження запропонованих рішень за один рік складе 3910969 грн. Ефективність запропонованих заходів складе 22,22 %. Рекомендації по впровадженню: отримані результати досліджень можуть застосовуватись при організації перевезень вантажів в міському сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: доставка вантажу; маршрут; рухомий склад; міське сполучення; ефект; витрати