Модернізація мобільного поста для обслуговування і ремонту БДМ - Чупіков, Роман Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – машина обслуговування і ремонту БДМ, на базе автомобіля FOTON AUMAN BJ 1166/1A GVW. Мета роботи – проектування мобільного поста для обслуговування і ремонту машин в польових умовах. Метод дослідження – аналітично-графічний. Кваліфікаційна робота бакалавра присвячено рішенню актуальної проблеми підвищення ефективності обслуговування і ремонту БДМ в польових умовах. Досягнення цієї мети виконується за рахунок вдосконалення системи обслуговування і ремонту машин. У роботі зроблено оцінку економічної ефективності отриманих рішень, а також розглянуто питання безпечної роботи розробленого обладнання. До основних пристроїв, які розроблялися в проекті, зроблене деталювання. Проектована машина має обладнання, що дозволяє проводити технічне обслуговування і ремонт БДМ на будівельному майданчику. Виконані конструктивні розробки забезпечують механізацію процесу ТО і ремонту БДМ. Внаслідок цього зростає ефективність роботи і підвищенню коефіцієнту використання БДМ.
Keywords: технічне обслуговування; ремонт; кран - стріла; лебідка