Характеристика екосистемних послуг лісів Харківської області - Оковита, Яна Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Методи дослідження – аналітичний, розрахунковий. Дана фізико-географічна характеристика Харківської області, розглянуто лісове господарство області, досліджено екосистемні послуги лісів, в тому числі вплив лісових екосистем на асиміляцію СО2, проведено аналіз методів економічної оцінки екосистемних послуг лісів, розраховано обсяги депонування СО2 лісами Харківської області і дана їх вартісна оцінка.
Keywords: лісові екосистеми; екосистемні послуги; еколого-економічна оцінка депонування вуглекислого газу