ЕЛЕКТРОБУС НА СУПЕРКОНДЕНСАТОРАХ ДЛЯ МІСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ - Гнатов, А. В.; Аргун, Щ. В.; Бикова, О. В.; Підгора, О. В.; Быкова, Е. В.; Пидгора, А. В.; Gnatov, А.; Argun, Sch.; Bykova, Ye.; Pidgora, A. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2016)
Проведено аналіз існуючих енергоефективних міських автобусів, а саме гібридних автобусів та електробусів. Виконано розрахунок енергетичних показників електробуса на суперконденсаторах для одного з маршрутів м. Харкова. Запропоновано як основний накопичувач електроенергії використовувати блок суперконденсаторів. Розраховано витрати на пальне (електроенергію) на один день роботи для дизельного, гібридного та електричного автобуса.
ЭЛЕКТРОБУС НА СУПЕРКОНДЕНСАТОРАХ ДЛЯ ГОРОДСКИХ ПЕРЕВОЗОК
ULTRACAPACITOR ELECTROBUS FOR URBAN TRANSPORT
Keywords: електробус; гібридний автобус; суперконденсатор; електротранспорт; акумуляторна батарея; енергоефективні технології; электробус; гибридный автобус; суперконденсатор; электротранспорт; аккумуляторная батарея; энергоэффективные технологии; electrobus; hybrid bus; ultracapacitor; electric transport; accumulator battery; energy-efficient technology; 629.341