Оцінка ефективності функціонування транспортної мережі м. Харкова - Черненко, Владислав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою дослідження є дослідження показників функціонування системи управління дорожнім рухом. Об’єкт дослідження – процес руху транспортних потоків по вулично-дорожній мережі міст. Предмет дослідження – показники функціонування системи управління дорожнім рухом. Набули подальшого розвитку наукові підходи дослідження руху транспортних потоків, які полягають в розробці транспортної моделі на основі якої визначені залежності впливу швидкості руху на показники ефективності функціонування системи управління дорожнім рухом. Рекомендації з впровадження: розробки можуть бути використані при дослідженнях транспортних систем міст.
Keywords: моделювання транспортної системи; транспортний потік; транспортна кореспонденція; інтенсивність транспортного потоку; вулично-дорожня мережа; швидкість транспортного потоку