Застосування об'ємного армування грунтів при будівництві земляного полотна для підвищення його міцності - Жук, Олександр Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі проведений аналіз дорожньо-кліматичних умов району та вихідних даних. Виконано обґрунтування реконструкції ділянки дороги. Проведений аналіз впливу і взаємодії різноманітних факторів на міцні характеристики дорожньої конструкції. Розглянуті деформації і руйнація земляного полотна; механіка роботи геосинтетичних матеріалів; характеристика георешіток. Проведені дослідження експлуатаційних і технологічних впливів на стан георешіток. Розроблена технологія реконструкції земляного полотна.
Keywords: автомобільна дорога; реконструкція; будівництво; міцні характеристики; дорожня конструкція; земляне полотно; геосинтетичні матеріали; георешітка