Підвищення якості навчального пpоцесу шляхом pозpоблення і тестування пpогpамного забезпечення інфоpмаційно-виміpювальної системи на базі віpтуальних комп’ютеpних тpенажеpів - Скоpін, Юpій Іванович; Щеpбаков, Олександp Всеволодович; Ушакова, Іpина Олексіївна; Skorin, Yuriy; Shcherbakov, Alexander; Ushakova, Iryna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Запропонована стаття підсумовує результати проведеного авторами дослідження щодо пошуку шляхів удосконалення навчального процесу із застосуванням новітніх розробок у галузі програмного забезпечення. Доцільною формою підвищення ефективності професійного навчання визначено впровадження імітаційних віртуальних тренажерів, побудованих на базі віртуальних вимірювальних приладів, і віртуалізації вимірювальних процесів. Аналіз та оцінювання переваг і недоліків традиційних методів і засобів вимірювання довели перспективність віртуалізації. За результатами досліджень розроблено пропозиції щодо побудови віртуальних комп’ютерних тренажерів на основі віртуальних вимірювальних приладів. Такий підхід не тільки забезпечить високу якість навчання, унаочнивши його, а й уможливить створення нових віртуальних комп’ютерних систем дистанційної освіти як необхідної форми набуття знань у сучасному світі.
Enhancing educational process by development and testing of information and measurement sys-tem software based on virtual computer simulators
Keywords: віpтуалізація; пpилад; ефективність; тpенажеp; метод; засіб; паpк; система; virtualization; device; efficiency; simulator; method; means; park; system; 621.317; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.96.0.141