Вдосконалення системи очистки робочої рідини гідроприводів екскаваторів - Капустіна, Карина Віталіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Дипломна робота присвячена вирішенню актуальної проблеми підвищення ефективності експлуатації будівельних машин шляхом забезпечення їх надійності і експлуатаційної продуктивності. Здійснюється це шляхам поліпшення якості очистки робочої рідини. В цьому проекті вирішується задача очищення робочої рідини від механічних забруднень, найбільш шкідливих для гідроприводу. Для вирішення цих задач розробляються подільник потоку, магістральний фільтр і фільтр, що очищається сам, а також необхідне обладнання для здійснення механізації керування процесом очистки. В результаті проектування розроблена комбінована маслоочищувальна система, яка забезпечує комплексне очищення робочої рідини екскаватора і поліпшує живлення його насосу за рахунок використання струменевої підпитки. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: екскаватор; гідропривод; очистка робочої рідини; фільтр; дегазатор