Спосіб скидання накопичених водню й кисню з електролізної системи під високим тиском - Котенко, А. Л.; Зіпунніков, М. М.; Котенко, Д. А.; Kotenko, Anatolii Leonidovych; Zipunnikov, Mykola Mykolayovych; Kotenko, Dmytro Anatoliyovych (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті подано спосіб регулювання скидання водню (кисню) з електролізера під час безперервної роботи електролізної комірки під тиском. Розглянуто функціональну схему роботи безмембранного електролізера, оснащеного запірно-регулювальною арматурою з ПІД-регулятором. Цей спосіб дозволяє здійснювати безпечне скидання водню та кисню під час роботи та обслуговування електролізної системи високого тиску.
A method of discharging accumulated hydrogen and oxygen from the electrolysis system under high pressure.
Keywords: водень; скидання газів; регулятор тиску; функціональна схема; електролізер; electrolyzer; hydrogen; gas discharge; pressure regulator; functional diagram; 544.6.018; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.109.0.56