Удосконалення методів діагностування амортизаторів легкових автомобілів - Касяненко, Владислав Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес взаємодії елементів ходової частини легкових автомобілів з діагностичним стендом. Мета роботи – підвищення рівня безпеки дорожнього руху автомобілів шляхом поліпшення якості контролю технічного стану ходової частини відповідно з існуючими стандартами за допомогою стендів. Методи дослідження – у роботі використані теоретичні методи математичного моделювання, рішення і аналізу рівнянь механіки. Технічний стан амортизаторів значною мірою впливає на стійкість та керованість автомобіля, а отже на його безпеку руху. Дослідження виявили особливості роботи амортизаторів передньої підвіски автомобілів ЗАЗ “Таврія” та дозволили запропонувати ряд конструктивних заходів для відновленню та поліпшенню їх технічних характеристик. В конструкторському розділі було проведено розробку конструкції оригінального універсального стенду для діагностування та випробування амортизаторів легкових автомобілів, який дозволить з високою долею точності визначати їх технічний стан та можливість наступної експлуатації, проведення ремонту або вибраковування.
Keywords: ДІАГНОСТИКА; ХОДОВА ЧАСТИНА; БЕЗПЕКА РУХУ; АМОРТИЗАТОР; ХАРАКТЕРИСТИКА АМОРТИЗАТОРА; МЕТОДИ ДІАГНОСТУВАННЯ.