Дослідження енергогенеруючих панелей дорожнього покриття з функцією динамічної зміни розмітки - Лойко, Сергій Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: проведення аналізу існуючих видів сучасних інноваційних доріг і з урахуванням всіх їх недоліків та переваг запропонувати концепт дорожнього покриття, що складається з багатофункціональних панелей, з функцією динамічної зміни розмітки. Об’єкт дослідження: процес зміни розмітки на дорожньому покритті. Предмет дослідження: багатофункціональні панелі дорожнього покриття. Запропоновано концептуальне рішення дорожнього покриття з багато-функціональних панелей, що мають функцію динамічної зміни розмітки. Проведено розрахунок генерації електроенергії багатофункціональними панелями дорожнього покриття.
Keywords: дорожнє покриття; розумні дороги; дорожня розмітка; поновлювальні джерела енергії; багатофункціональні панелі; сонячні панелі, зелена енергія