Аналіз деяких методів посилення стовпів проміжних опор мостових споруд - Тімченко, Михайло Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Аналіз існуючих а також досліджень новітніх методів та матеріалів з ремонту та реконструкції несучих елементів мостових споруд. Проаналізовано основні дефекти стовпів проміжних опор мостових споруд, що експлуатуються. Проведено аналіз загальних методів усунення дефектів споруд, які вже тривалий час використовуються при посилені. Застосування композитних та гібридних композитних матеріалів та конструкцій, особливості композитних матеріалів, сучасні наукові дослідження та результати.
Keywords: проміжна опора; посилення; обойма; композитний матеріал; гібридний композитний матеріал