Дослідження та вдосконалення систем регулювання температури тягових батарей електромобілів - Буряківський, Віталій Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: проведення аналізу методів та способів регулювання температури акумуляторних батарей електромобілів, вдосконалення системи керування температурою акумуляторної батареї. Об’єкт роботи: процеси теплообміну в циклах заряду-розряду акумуляторної батареї. Предмет роботи: тягова акумуляторна батарея електромобіля. Проведено аналіз сучасних систем регулювання температури тягових акумуляторних батарей електромобілів, визначено ефективність заходів керування температурним режимом тягових акумуляторних батарей електромобілів, запропоновано систему керування температурним режимом тягових акумуляторних батарей електромобілів у режимі реального часу, досліджено ефективність запропонованої системи температурного регулювання.
Keywords: електромобіль; тягова акумуляторна батарея електромобіля; системи охолодження акумуляторних батарей; системи регулювання температури акумуляторних батарей