Розробка сайту-візитки для домашньої пекарні “Смак Тістечка” - Прилуцька, Ксенія Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес розробки вебсайту-візитки для представлення малого бізнесу в інтернеті. Мета роботи – створення сучасного, функціонального сайту-візитки для домашньої пекарні з метою представлення продукції, залучення клієнтів і підвищення впізнаваності бренду. Методи дослідження – аналіз вимог цільової аудиторії, проєктування структури сайту, візуальне макетування, застосування CMS WordPress із використанням повноцінного FSE-шаблону, адаптивна верстка, тестування юзабіліті та базова SEO-оптимізація. У роботі проаналізовано сучасні підходи до розробки вебресурсів для малого бізнесу. Розглянуто особливості структури, дизайну та функціональності сайтів-візиток. Реалізовано сайт домашньої пекарні з теплим, привабливим візуальним оформленням, адаптованим для перегляду з мобільних пристроїв. Представлено каталог продукції, реалізовано можливість оформлення замовлення та форму зворотного зв’язку. Запропонований підхід дозволяє покращити присутність бізнесу в інтернеті, полегшити процес комунікації з клієнтами та сприяти розширенню аудиторії. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – впровадження онлайн-оплати, розширення функціоналу сайту до повноцінного інтернет-магазину, інтеграція з соціальними мережами та автоматизованими службами обробки замовлень.
Keywords: сайт-візитка; wordpress; пекарня; малий бізнес; веб; дизайн; UX/UI; SEO