Гiдропневмоакумулятор - Холодов, Антон Павлович; Хмара, Леонiд Андрiйович (My University, 2012)
Гідропневмоакумулятор, що містить корпус, в якому утворені дві камери - верхня, що заповнюється газом, і нижня, що заповнюється рідиною, між якими розміщується роздільник середовищ у вигляді поршня або еластичних балона або мембрани, який відрізняється тим, що над газовою камерою додатково розташовано допоміжну рідинну камеру, відокремлену від газової роздільником, виконаним також у вигляді поршня або еластичної мембрани.
Keywords: гiдропневмопривiд