Підвищення якісних характеристик цементоґрунту при будівництві автомобільних доріг місцевого значення Харківської області - Костирко, Олег Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В процесі виконання дипломної роботи були детально розглянуті: кліматичні умови району будівництва; стан проблеми щодо будівництва дорожнього одягу з ґрунтів, зміцнених цементом; влив марки в’яжучого на міцність цементоґрунту; запропонована технологія та організація робіт з будівництва земляного полотна; детально викладена технологія та організація робіт з будівництва дорожнього одягу. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – розробка технології влаштування шару основи з цементоґрунту з підвищенням якісних характеристик цементоґрунту шляхом оптимізації перемішування компонентів суміші при будівництві автомобільної дороги від с. Калинівка до дороги с. Красне – с.м.т. Кегичівка.
Keywords: цементоґрунт; марки в’яжучого; міцність; якісні характеристики; організація робіт; земляне полотно; дорожній одяг; охорона праці