Розробка баштового крана вантажопідйомністю 2т із модернізацію основних вузлів - Семихат, Владислав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт проектування - баштовий кран вантажопідйомністю 2т. Мета роботи - розробка конструкції баштового крану для малоповерхового будівництва. Темою кваліфікаційної роботи є розробка малогабаритного баштового крана для будівництва двох - трьох поверхових будинків, котеджів і виконання різних будівельно - монтажних робіт. Розроблений баштовий кран призначений для виконання будівельних і монтажних робіт при переміщенні вантажів масою до 2 тон. Схема механізації робіт виконана стосовно до будівництва двоповерхового котеджу. Спроектований кран простий по конструкції, легко й швидко монтується, мобільний і доступний у ціні для невеликої організації або приватної особи. У процесі розробки забезпечено взаємозамінність деталей і вузлів.
Keywords: баштовий кран; малоповерхове будівництво; комплексна механізація; потужність; ККД