Удосконалення методу цифрового діагностування системи впорскування двигуна автомобіля - Поддубний, Іван Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У даній роботі розглянуті сучасні засоби діагностування кутів встановлення коліс автомобіля. Проведено аналіз існуючих методів діагностування, виконані експериментальні перевірки кутів встановленняколіс різних автомобілів на базі виробничого комплексу МАСТЕР-СЕРВІС. Мета роботи - удосконалення методу цифрового діагностування системи впорскування двигуна автомобіля для підвищення точності визначення технічного стану її елементів. Об'єкт дослідження: процес діагностування системи впорскування палива двигуна внутрішнього згоряння. Предмет дослідження: метод цифрового діагностування, його структура, алгоритм та ефективність. Завдання дослідження: 1. Провести аналіз сучасних методів діагностування систем впорскування. 2. Дослідити принципи роботи електронних систем керування двигуном. 3. Удосконалити метод цифрового діагностування. 4. Провести практичну перевірку на прикладі автомобіля Renault Scenic III 1.6 TDI. 5. Оцінити ефективність удосконаленого методу за результатами експерименту. 6. Розробити рекомендації щодо впровадження методу у практику СТО.
Keywords: ДВЗ; ECU; діагностика; технічний стан; гідроакумулятор; виконавчі механізми; діагностична модель; алгоритм діагностування; технологія