ПАРАМЕТРИЧНИЙ ПІДХІД ДО ПОБУДОВИ 3D-МОДЕЛІ ТА КРЕСЛЕНИКА ЗУБЧАСТОГО КОЛЕСА В ПАКЕТІ AUTODESK INVENTOR - Іванов, Є. М.; Порхун, О. О.; Тіщенко, А. С.; Иванов, Е. М.; Порхун, А. А.; Тищенко, А. С.; Іvanov, E.; Porkhun, A.; Tishchenko, А. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Пропонується параметричний підхід до побудови 3D-моделі зубчастого колеса в пакеті Autodesk Inventor із застосуванням «параметричної оболонки». Проведений аналіз та математична обробка довідкових даних дозволили скористатися основними геометричними параметрами зубчастого колеса як вихідними при удосконаленні подання елементів складових передач для виконання їх креслеників.
ПАРАМЕТРИЧЕСКИЙ ПОДХОД К ПОСТРОЕНИЮ 3D-МОДЕЛИ И ЧЕРТЕЖА ЗУБЧАТОГО КОЛЕСА В ПАКЕТЕ AUTODESK INVENTOR
A PARAMETRIC APPROACH TO BUILDING 3D-MODELS AND DRAWING GEAR WHEELS IN THE PACKAGE AUTODESK INVENTOR
Keywords: зуб; циліндричне зубчасте колесо; конічне зубчасте колесо; параметрична оболонка; Autodesk Inventor; зуб; цилиндрическое зубчатое колесо; коническое зубчатое колесо; параметрическая оболочка; Autodesk Inventor; tooth; spur gear; bevel gear; parametric shell; Autodesk Inventor; 514.18:004