Дослідження системи гальмування по проводам для електромобіля - Цвіренко, Владислав Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – проведення аналізу систем гальмування по проводам, дослідження системи електромеханічного гальма, визначення можливостей вдосконалення систем гальмування по проводам. Об’єкт роботи – процес перетворення електричної енергії на механічну силу. Предмет роботи – електромеханічна гальмівна система. Проведено порівняльний аналіз систем гальмування по проводам, відмічено переваги та недоліки електрогідравлічних та електромеханічних систем гальмування, порівняно з традиційними гідравлічними системами, розглянуто алгоритми керування систем гальмування по проводам у різних умовах руху та гальмування, а також при сумісній роботі з системою рекуперативного гальмування, наведено результати моделювання електромеханічної гальмівної системи з приводом від синхронного електричного двигуна зі збудженням від постійних магнітів, проведено аналіз впливу методу керування електричним двигуном на вихідні параметри гальмівної системи.
Keywords: системи гальмування по проводам; електрогідравлічне гальмо; електромеханічне гальмо; рекуперативне гальмування; електромобіль; система керування; математичне моделювання