Проект СТО з розробкою технології обслуговування та зарядки акумуляторів для легкових автомобілів OPEL - Гармаш, Андрій Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження є процес підтримки в працездатному стані джерела електричного струму на автомобілі. Предмет дослідження є технологічний процес діагностування та ремонту джерела енергопостачання на автомобілі. Методи дослідження є математичне моделювання виробничої програмі на СТО та графічне моделювання проектних рішень. Проект спрямований на підвищення технічного стану рухомого складу легкових автомобілів OPEL. Проведено технологічний розрахунок СТО, що дало чисельні значення кількості виробничих постів, чисельність виконавців та площі приміщень необхідного для виконання виробничої програми, яка була задана у завданні. На основі розрахунків запропоноване рішення з планування генерального плану СТО, виробничого корпусу і акумуляторного відділення. Розроблено технологічний інструкції і карти ескізів з обслуговування акумуляторів на дільниці. Було проаналізовано та підібрано технологічне обладнання, яке планується використовувати в відділені. Розроблені заходи з безпеки на виробництві та проведено аналіз з порівнянням характеристик підприємства з нормативними значеннями питомих коефіцієнтів.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; АКУМУЛЯТОР; СТО; ДІАГНОСТИКА; УСТАТКУВАННЯ; ЗАРЯДНИЙ ПРИСТІЙ ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ