Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей на бітумах з добавкою Wetfix BE на асфальтобетонному заводі в закарпатській області - Семірненко, Денис (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Під час виконання роботи розглянуто питання використання під час виробництві асфальтобетонних сумішей поверхнево-активних речовин з метою підвищення водостійкості асфальтобетонів та наведені дані щодо впливу адгезійної добавки Wetfix BE на властивості бітумів та асфальтобетонів. В роботі виконанні розрахунки складів мінеральних матеріалів, ємкостей для зберігання в’яжучого та мінерального порошку. Розроблена технологічна схема приготування в’яжучого з адгезійною добавкою Wetfix BE та виробництва асфальтобетонних сумішей на заводі. Розроблено схему генерального плану асфальтобетонного заводу. Представлено вимоги з охорони праці, охорони навколишнього середовища, а також кошторисні розрахунки приготування асфальтобетонних сумішей.
Keywords: асфальтобетонний завод; асфальтобетонна суміш; адгезійна добавка; поверхнево-активна речовина; бітум; технологія; охорона праці; економіка