Задача позиціонування робочого органу БДМ із GPS-інтенсифікатором - Єфименко, Олександр Володимирович; Плугіна, Тетяна Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Проведено дослідження задачі використання систем GPS для підвищення ефективності виконання землерийних робіт. Проведено аналіз точності позиціонування робочих органів будівельно-дорожніх машин. Визначено основні параметри машини та робочого органу під час руху в просторі. Запропоновано модель безперервного контролю машини, що базується на застосуванні Kalman та Wiener-фільтрів, які придатні безупинно прогнозувати положення робочих органів БДМ у режимі реального часу.
The task of positioning the working mechanisms CRM with a GPS intensifier
Задача позиционирования рабочего органа СДМ с GPS-интенсификатором
Keywords: GPS-інтенсифікатор; сенсори; траєкторія; аналіз; оптимізація; вплив; фільтр; модель; робочі органи; ефективність; GPS intensifier; sensor; trajectory; analysis; optimization; impact; filter; model; working mechanisms; efficiency; GPS-интенсификатор; сенсоры; траектория; анализ; оптимизация; воздействие; фильтр; рабочие органы; эффективность; 622.520; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.1.80