Моделі та методи організації ефективної взаємодії користувача з даними в інформаційних платформах автомобільних сервісів - Попов, Максим Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Робота присвячена дослідженню моделей та методів організації ефективної взаємодії користувача з даними в інформаційних платформах автомобільних сервісів. Метою роботи було створення зручної та безпечної платформи для управління файлами, яка забезпечує ефективну взаємодію користувачів із даними в особистих і командних просторах. Для досягнення мети використано методи аналізу існуючих рішень, проектування модульної архітектури та програмну реалізацію. Як програмно-апаратні рішення застосовані стек Express.js, MongoDB, React.js з TypeScript, шифрування RSA-AES, авторизація JWT з OTP, інтеграція Google Cloud Storage та адаптивний дизайн із Tailwind CSS. У результаті отримано функціональний веб-додаток, який охоплює повний цикл роботи з файлами: авторизацію, управління профілями, файлами, папками, організаційними просторами, логування дій і хмарне зберігання. Новизна полягає в інтеграції організаційних просторів із гнучким управлінням доступом і детальним логуванням, що вирізняє платформу серед аналогів, таких як Google Drive чи Dropbox. Результати підтверджено тестуванням, яке засвідчило стабільність і відповідність вимогам.
Keywords: управління файлами; організаційні простори; хмарне зберігання; автомобільні сервіси; reactJS; MongoDB; JWT; Google Cloud Storage; Rest API