Спосiб магнiтно-iмпульсного притягання тонкостiнних листових металiв багатовитковою круговою iндукцiйною iндукторною системою - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Гнатов, Андрiй Вiкторович; Чаплигiн, Євген Олександрович; Шиндерук, Свiтлана Олександрiвна; Сабокар, Олег Сергiйович (My University, 2012)
Спосіб магнітно-імпульсного притягання тонкостінних листових металів, що полягає в їх деформуванні впливом імпульсного магнітного поля багатовитковою круговою індукційною індукторною системою, що виконується у вигляді плоского витка, зверху якого розміщений плоский металевий екран, який відрізняється тим, що для здійснення способу магнітно-імпульсного притягання використовується індуктор, який виконується у вигляді трьох кругових плоских витків, два з яких розташовуються зверху допоміжного екрана, а третій - знизу, та витки індуктора з'єднуються так, що струм в них протікає в одному напрямку, при цьому товщина допоміжного екрана залишається незмінною уздовж всього перерізу та вибирається зі співвідношення: , де - товщина допоміжного екрана та листового металу; - кутова частота сигналу; - магнітна проникність металу допоміжного екрана; - електропровідність металу допоміжного екрана.
Keywords: металообробка