Електромагнітне випромінювання гібридних автомобілів - Бажинов, Олексій Васильович; Кравцов, Михайло Миколайович; Bazhinov, Oleksiy; Kravtsov, Mikhail (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В статті проаналізовано вплив на людину електромагнітного випромінювання гібридного автомобіля. Визначено елементи які прямо чи опосередковано впливають на виникнення електромагнітного випромінювання: ступінь стиснення двигуна; пластмасові та металеві дахи, крила, повітряні фільтри; розміри і форма електродвигуна, котушки запалювання і місце їх розташування; розміщення тягової акумуляторної батареї; якість і довжина високовольтних проводів; форма і розміри моторного місця; відстань між колесами і мотором; електронні засоби і системи запалювання; механізми і пристрої радіопередачі і систем обчислення. Запропоновано засоби захисту від електромагнітного випромінювання в гібридних автомобілях.
Electromagnetic radiation of hybrid vehicles
Keywords: гібридний автомобіль; електромагнітне випромінювання; обладнання транспортного засобу; hybrid car; electromagnetic radiation; vehicle equipment; 504.05; 10.30977/VEIT.2022.21.0.04