Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІІ категорії в Вінницькій області - Скороход, Дмитро (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі розглянуті питання, що пов`язані з будівництвом дорожнього одягу автомобільної дороги III категорії в Вінницькій області. З літературних джерел здійснено аналіз кліматичних умов місця розташування асфальтобетонного заводу та вибрані постачальники сировинних матеріалів для приготування асфальтобетонних сумішей. Використовуючи методику, наведену в діючих нормативних документах, здійснено вибір конструкції дорожнього одягу та її розрахунок. На основі вибраних типів асфальтобетонних сумішей, потрібних для влаштування шарів дорожнього одягу під час будівництва автомобільної дороги III категорії в Вінницькій області, здійснено розрахунок їх складів методом розрахунку за граничними кривими. Використовуючи розраховані склади асфальтобетонних сумішей та продуктивність асфальтобетонного заводу здійснено розрахунок складського господарства підприємства з встановленням геометричних розмірів складів кам`яних матеріалів, потрібної ємності складів бітуму та мінерального порошку, а також потрібної кількості техніки для транспортування матеріалі по території підприємства. Здійснено розрахунок вартості приготування асфальтобетонних сумішей на заводі, а також аналіз різноманітних витрат на виготовлення сумішей.
Keywords: асфальтобетонна суміш; асфальтобетонний завод; дорожній одяг; зерновий склад; технологія; економіка