Використання цифрових технологій для підвищення конкурентоспроможності автотранспортного підприємства - Антонов, Сергій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра: 61 с., 1 рис., 19 табл., 22 джерел. КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ, ПІДПРИЄМСТВО, ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ, АВТОТРАНСПОРТ, ІННОВАЦІЇ, ЕФЕКТИВНІСТЬ, ЦИФРОВІЗАЦІЯ. Об’єктом дослідження є господарська діяльність автотранспортного підприємства в умовах конкурентного ринку. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження теоретичних і практичних аспектів використання цифрових технологій як інструменту підвищення конкурентоспроможності автотранспортного підприємства на прикладі ТДВ «АТП 16363», розробка пропозицій щодо впровадження цифрових рішень та оцінка їхнього впливу на ефективність функціонування підприємства. Предметом дослідження виступають цифрові технології як інструмент підвищення конкурентоспроможності автотранспортного підприємства. У процесі дослідження були використані такі методи: аналіз і синтез – для вивчення теоретичних засад конкурентоспроможності підприємств та ролі цифрових технологій; порівняльний аналіз – для оцінювання ефективності впровадження цифрових рішень у діяльність автотранспортних підприємств; економіко-статистичні методи – для обробки фінансових і виробничих показників ТДВ «АТП 16363»; графічний метод – для візуалізації динаміки показників і результатів дослідження; SWOT-аналіз – для виявлення сильних і слабких сторін підприємства, а також зовнішніх можливостей і загроз; прогностичне моделювання – для оцінювання потенційного впливу цифровізації на конкурентоспроможність підприємства. Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що розроблені у роботі підходи та рекомендації щодо впровадження цифрових технологій можуть бути використані ТДВ «АТП 16363» для підвищення ефективності управління, оптимізації бізнес-процесів та покращення конкурентних позицій підприємства на ринку транспортних послуг.
Keywords: конкурентоспроможність; підприємство; цифрові технології; автотранспорт; інновації; ефективність; цифровізація