Дослідження акумуляторних блоків електромобілів та зарядних станцій на основі активного трифазного випрямляча струму - Багач, Р. В.; Bahach, R. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статті розглядаються дослідження тягових акумуляторів і систем зарядки електромобілів. Наведено порівняльний аналіз характеристик Li-Ion, Li-Fe-PO4 і Li-Ti акумуляторів. Як перетворювачі для зарядних станцій електромобілів у статті пропонується використовувати активні випрямлячі для джерел напруги та активні випрямлячі для джерел струму. З використанням Matlab/Simulink розроблено модель зарядної станції, що містить активний випрямляч для джерела струму з номінальною потужністю 240 кВт. Ця станція заряджає батарею ємністю 60 кВт/год, що містить накопичену енергію. У статті також окреслено перехідні процеси перетворювача та спектр вищих гармонік вхідного струму.
Research of battery units of electric vehicles and charging stations based on current
Keywords: зарядні станції для електромобілів; випрямляч джерела напруги; випрямлячі джерела струму; літій-іонні акумулятори; літій-залізо-фосфатні акумулятори; літійтитанові акумулятори; charging stations for electric vehicles; voltage source rectifier; current source rectifiers; lithium-ion batteries; lithium-iron-phosphate batteries; lithium-titanium batteries; 629.331; 10.30977/VEIT.2023.24.0.2