Особливості використання економіко-математичних моделей для прогнозування бюджетних надходжень - Маліков, В. В.; Дєгтяр, О. А. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2012)
У статті розглянуто основні методологічні підходи до казуального моделювання державно- управлінських рішень у фінансово-економічній сфері. Проаналізовано якісні та кількісні методи прогнозування величини бюджетних надходжень. Обґрунтовано доцільність використання трендових моделей для прогнозування впливу державно-управлінських рішень на макроекономічні показники.
Keywords: державно-управлінські рішення; фінансово-економічна сфера; казуальне моделювання; трендові моделі; прогнозування; мультиколінеарність; метод експоненціального згладжування; state-administrative decisions; financial and economic sphere; casual modeling; model trends; forecasting; multycolineariness; expotetentional smoothing method; 35.077.6