Вплив параметрів взаємодії транспортних та пішохідних потоків на ефективність дорожнього руху - Підкопай, Ігор Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи – підвищення ефективності організації дорожнього руху на пішохідних переходах. Об’єкт дослідження – пішохідні переходи у м. Харків. Предмет дослідження – вплив світлофорного регулювання на затримки транспортних засобів та пішоходів на пішохідних переходах. Методи дослідження: аналітичний, імітаційне моделювання, метод натурних спостережень. Отримані результати: впровадження світлофорного регулювання знизило затримки транспортних засобів на пішохідних переходах. Область застосування – транспорт.
Keywords: транспортні потоки; пішохідні потоки; пішохідний перехід; затримка; перехрестя; дорожній рух