Розробка бульдозерного обладнання до трактора ХТЗ-181 - Приступенко, Олександр Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі розглянуто питання, які пов’язані із визначенням основних параметрів та проектуванням конструкції бульдозера. Проведено аналіз конструкцій легких та середніх бульдозерів основних світових виробників, враховуючи основні тенденції дипломант обґрунтовано прийшов до розробки нової машини. При цьому визначені основні параметри проектованого бульдозера, вибрані розрахункові положення, визначені навантаження та виконано розрахунок на міцність елементів робочого обладнання. Крім розрахунків на міцність, представлено інші розрахунки, що підтверджують працездатність машини. Конструктивні рішення, розроблені автором дозволяють вирішити питання забезпечення ефективної експлуатації спроектованого бульдозера.
Keywords: бульдозер; гідроциліндр; відвал; обладнання