Застосування ГІС-технологій у визначенні геопросторових даних межі населених пунктів для уведення до бази даних Державного земельного кадастру - Петренко, Богдан Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи було проаналізувати системи адміністрування територій із застосуванням ГІС-технологій та програмного забезпечення на сучасному етапі ведення Державного земельного кадастру. Методи дослідження – статистичний аналіз здійснення адміністрування великих територій, встановлення їх меж, формування у Державному земельному кадастрі. Адміністрування територій у Державному земельному кадастрі здійснюється державними реєстраторами за розробленими проектами із землеустрою щодо встановлення меж територій населених пунктів. Формування земельної ділянки здійснюється за розробленою документацією із землеустрою. Використання високоточних електронних геодезичних приладів при здійсненні геодезичних вишукувань дають швидкі і надійні результати. Використання сучасних програмних засобів з обробки результатів геодезичних вимірів для складання проектів із землеустрою щодо встановлення меж територій у Держгеокадастрі дають можливість здійснити державну реєстрацію, тобто провести адміністрування великих територій.
Keywords: геодезичні роботи; геоінформаційні системи; державний земельний кадастр