Вдосконалення системи технічного контролю та допуску до експлуатації автобусів громадського транспорту - Рубан, Д. П.; Крайник, Л. В.; Рубан, Г. Я.; Крайнык, Л. В.; Рубан, А. Я.; Ruban, Dmytro Petrowich; Kraynyk, Lubomir Vasilewich; Ruban, Hanna Jakovlevna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Проведено аналіз європейського обов’язкового технічного контролю (TÜV) та порівняно з технічним контролем в Україні. Встановлено, що чинне законодавство щодо обов’язкового технічного контролю в Україні потребує доопрацювання. Запропоновані доопрацювання дозволять підвищити пасивну безпеку автобусів та стимулюватимуть ефективне оновлення парку автобусів громадського транспорту України.
Усовершенствование системы технического контроля и допуска к эксплуатации автобусов общественного транспорта
Improving the system of technical control and permit to operation of public transport buses
Keywords: автобус; експлуатація; пасивна безпека; технічний контроль; методи контролю; эксплуатация; пассивная безопасность; технический контроль; методы контроля; bus; operation; passive safety; technical control; control method; 629.113; 10.30977/VEIT.2019.15.0.94