Удосконалення системи транспортного обслуговування клієнтури ТОВ «ПБГ КОВАЛЬСЬКА» - Матицин, Андрій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У компаніях з наявним власним парком рухомого складу серед основних завдань завжди стоїть підвищення ефективності його використання і зниження непродуктивних простоїв. В даній кваліфікаційній роботі на прикладі компанії ТОВ «ПБГ КОВАЛЬСЬКА» з наявним транспортним підрозділом робзроблені пропозиції по підвищенню ефективності використання власного рухомого складу автомобілів-бетонозмішувачів, зниження кількості замовлень транспортних послуг у посередників і підвищення якості транспортного обслуговування клієнтів. Для цього програмно реалізовано метод дворівневого планування, який поєднує тактичне резервування автомобілів на основі подійно-часового прогнозу їх повернення і оперативного призначення на виконання замовлень на перевезення. Це дозволило реалізувати стратегію пріоритетного завантаження власного транспорту, впровадити механізм автоматичної сегрегації вантажопотоків і досягти значного економічного ефекту.
Keywords: алгоритм призначення автомобілів; аутсорсинг; вантажні перевезення; інсорсинг; маршрут; транспортне обслуговування