Оцінка впливу автотранспорту на атмосферне повтря на локальній ділянці міста Харкова - Горенко, Юлія Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Метод дослідження – розрахунково-експериментальний. В роботі наведено аналіз впливу автотранспорту на атмосферне повітря міста, проведено розрахунок викидів оксидів азоту двигунами внутрішнього згоряння автомобілів при русі в транспортному потоці на досліджуваній ділянці вулиці, проаналізовано заходи щодо зниження інгредієнтного забруднення на примагістральній території та в салоні автомобіля, запропоновано використання на досліджуваній ділянці бордюрів, які виготовлені з додаванням діоксиду титану, а для індивідуального захисту водія та пасажирів транспортних засобів пропонується використання вугільних фільтрів в системі вентиляції салону автомобіля.
Keywords: автомобільний транспорт; забруднення повітря; викиди; вулично-дорожня мережа; фотокаталітичний бетон