Прогноз екологiчного стану рiчки Уди з урахуванням клiматичних змiн в Харкiвськiй областi - Рибалова, О. В.; Бригада, О. В.; Тесленко, В. С.; Рыбалова, О. В.; Бригада, Е. В.; Тесленко, В. С.; Rybalova, O.; Brigada, E.; Teslenko, V. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2018)
Вперше подано довгостроковий прогноз змін клімату в Харківській області та екологічного стану річки Уди методом Хольта–Уінтерса. Прогнозування екологічного стану найбільш забрудненої річки Уди, з урахуванням змін клімату в Харківській області, дасть змогу визначити екологічну складову цільових показників якості поверхневих вод і розробити науково-обґрунтовану водоохоронну стратегію, що являє собою практичну цінність роботи.
Прогноз экологического состояния реки Уды с учетом климатических изменений в Харьковской области
Forecasting ecological state of the Udy river considering climate change in Kharkiv region
Keywords: екологічний стан; зміни клімату; прогноз; метод Хольта–Уінтерса; річка Уди; Харківська область; экологическое состояние; изменения климата; прогноз; метод Хольта–Уинтерса; река Уды; Харьковская область; ecological state; climate change; forecast; Holt-Winters method; the Udy River; Kharkiv region; 504.4.062.2:556.52