Удосконалення процесу діагностування бензинових систем впорскування палива - Костенко, Ірина Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процеси у системах впорскування палива. Мета роботи – удосконалення методики діагностування бензинових систем впорскування двигунів. Методи дослідження – у роботі використані теоретичні методи математичного моделювання, математичної статистики, регресійного аналізу, рішення і аналізу диференціальних рівнянь. Для досягнення поставленої мети вирішені наступні задачі: - проаналізовані методи і засоби діагностування електронних систем впорскування палива в бензинових двигунах; - проведений аналіз систем впорскування палива та її окремих елементів, зазначені основні вимоги до елементів системи та наведені приклади найбільш поширених у наш час систем управління двигуном; - розглянуто основні принципи діагностування електронних систем впорскування та прилади, які використовуються для цієї діагностики; - розглянуто процес діагностування паливних форсунок. Результати роботи можуть бути використані для удосконалення методики діагностування паливних систем автомобілів з бензиновим впорскуванням.
Keywords: блок керування; система впорскування; форсунка; система запалювання; керуючий імпульс; виконавчий пристрій