Дослідження особливостей технічної експлуатації електромобілів в Україні - Мосенцев, Антон Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – покращення якості експлуатації автомобілів за рахунок застосуванням літій-іонних батарей на електроавтомобілях Предмет дослідження – процес експлуатації електромобілів. Об’єкт дослідження – конструктивні схеми електромобілів, способи їх експлуатації та діагностування. Методи дослідження – аналіз методів, способів та схем експлуатації електромобіля; вимірювання та аналіз основних параметрів експлуатації електромобілів. Задачі роботи: 1. Виконати аналіз методів, способів та схем експлуатації та електромобіля; 2. Провести аналіз основних властивостей електромобілів; 3. Дослідити розвиток та методи експлуатації електромобілів в Україні; 4. Визначити основні заходи контролю за технічним станом електромобілів, їх літій-іонних батарей.
Keywords: електромобіль; автомобільний транспорт; акумулятор; параметр; діагностика; електродвигун; зарядка; вимірювання