Дослідження навантаженості елементів металоконструкції грейферного обладнання екскаватора з телескопічною рукояттю - Мотуз, Костянтин Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі запропонована нова конструкція телескопічної рукояті, яка збільшила максимальний радіус та глибину копання екскаватора. Крім того розроблена конструкція двохщелепного гидравличного грейфера. В роботі розглянуті питання розрахунку масових та геометричних параметрів екскаватора. Визначенні сили опору копанню, що діють на механізм грейфера в процесі зачерпування та наведені результати розрахунку напружено-деформованого стану елементів грейферного обладнання, за допомогою створеної 3Д моделі. Визначенні параметри гідроприводу екскаватора.
Keywords: екскаватор; телескопічна рукоять; грейфер; коефіцієнт стійкості; заходи з охорони праці