Розробка обладнання цементовозу ТЦ-10 - Бідний, Владислав Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт проектування - ротаційний пластинчастий компресор. Мета роботи - модернізація пластинчастого компресору. В дипломному проекті на основі аналізу існуючих технічних рішень ротаційних пластинчастих компресорів запропоновано нову конструкцію компресора, в якій використовуються пластини з підп’ятниками, закріпленими з боку статора з можливістю повороту навколо вісі кріплення. В запропонованій конструкції велика несуча здатність підп’ятника дає можливість збільшувати робочу частоту обертання ротора компресора, а отже, і його продуктивність без додаткових витрат потужності.
Keywords: ротаційний компресор; ротор; газотурбінний двигун