Організація обліку дебіторської заборгованності та його удосконалення на підприємстві - Івакін, Валерій Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Досліджено теоретичні аспекти дебіторської заборгованості: поняття та класифікацію дебіторської заборгованості підприємства, пояснено нормативно-правову базу регулювання обліку дебіторської заборгованості, проведено аналіз дебіторської заборгованності досліджуваного підприємства, досліджено організацію документального оформлення руху дебіторської заборгованості, проаналізовано стан аналітичного та синтетичного її обліку та розроблено напрямки вдосконалення.організації обліку дебіторської заборгованості на підприємстві
Keywords: дебіторська заборгованість; розрахунки з покупцями і замовниками; резерв сумнівних боргів; бухгалтерський рахунок; первинні документи; регістр обліку; аналіз; внутрішній аудит