АНАЛІЗ НАВАНТАЖУВАЛЬНОЇ ЗДАТНОСТІ ЗАПОБІЖНИХ ФРИКЦІЙНИХ МУФТ ПРИВОДІВ ПІДЙОМНО-ТРАНСПОРТНИХ МАШИН - Венцель, Є. С.; Малащенко, В. О.; Федик, В. В.; Венцель, Е. С.; Малащенко, В. А.; Федик, В. В. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2014)
Досліджено закономірності тертя у зоні доторкання двох криволінійних поверхонь, що передають обертальний момент двигуна до робочого органу різноманітних машин. Запропоновано класифікацію та аналітичні залежності коефіцієнта тертя для нових запобіжних муфт.
АНАЛИЗ НАГРУЗОЧНОЙ СПОСОБНОСТИ ПРЕДОХРАНИТЕЛЬНЫХ ФРИКЦИОННЫХ МУФТ ПРИВОДОВ ПОДЪЕМНО-ТРАНСПОРТНЫХ МАШИН
ANALYZING THE LOADING CAPACITY OF PROTECTIVE FRICTION CLUTCHES OF DRIVES FOR MATERIALS HANDLING, ELEVATING AND HAULING MACHINES
Keywords: муфти; запобіжні муфти; коефіцієнт тертя; муфты; предохранительные муфты; коэффициент трения; clutches; protective clutches; friction coefficient; 621.825.54(088.8)