Моделювання вибору елементної бази приводу скребкового конвеєра - Величко, Михайло Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – скребковий пересувний конвеєр. Основною метою дипломної роботи є модернізація приводу скребкого конвеєру шляхом автоматизації робочого процесу. Задачі роботи - це розробка конструкції приводу, проведення автоматизації визначення його продуктивності, розрахунок продуктивності з установкою розробленого обладнання. Методи дослідження базуються на аналітичному аналізі, синтезі систем управління технологічними процесами, методах прийняття рішення у багатокритеріальній ситуації, методах моделювання та оптимізації. Відмінністю дослідження є розробка такого приводу конвеєру, який забезпечить довжину конвеєра СПЦ 230.Р. У спеціальному завданні проведено аналіз систем адаптивного управління та розроблено елементну базу приводу, розроблено моделі вибору елементної бази приводу конвеєру. Виявлено основні вимоги до елементної бази системи адаптивного управління КТ. Розроблено математичні моделі вибору елементної бази та обрано комплект засобів адаптивного управління транспортерами конвеєрної лінії. Проведено техніко-економічне обґрунтування задач дослідження. Промодельована робота логістичного процесу на новій елементній базі.
Keywords: конвеєр; привод; продуктивність; редуктор; алгоритм; вибір; датчики; ефективність; інвертор; конвеєр; контролер; модель; оптимізація; система адаптивного управління; транспорт