Конспект лекцій з вибіркової дисципліни «Нормоконтроль та академічна доброчесність» : для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» усіх спеціальностей - Букрєєва, О. С. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Цей конспект лекцій призначений для студентів першого курсу магістратури усіх галузей знань та спеціальностей з метою надання допомоги вивченні дисципліни «Нормоконтроль та академічна доброчесність». Ії метою є ознайомлення студентів з основними принципами дотримання норм академічної доброчесності, процедурами написання та оформлення дипломної роботи, що дозволить використовувати їх у навчальній та науковій діяльності. Після завершення її вивчення студенти будуть: знати: процедури організації дипломного проектування, подання роботи на захист, правила оформлення та викладення дипломної роботи, основні поняття академічної доброчесності, положення університетської системи забезпечення академіної доброчесності, положення морально-етичного кодуксу ХНАДУ, порядок звернення до морально-етичної комісії ХНАДУ, правила академічної доброчесності учасників освітнього процесу ХНАДУ, особливості академічного письма; вміти: складати рецензію на дипломну роботу, оформлювати текст дипломної роботи та бібліографічні посилання, перевіряти текст на наявність плагіату, розрізняти поняття «академічного плагіату» та «порушення авторського права», виявляти причини неетичної поведінки учасників освітнього процесу, розробляти систему відповідальності за порушення правил академічної доброчесності, писати академічні тексти.
Keywords: академічна доброчесність; академічний плагіат; академічне письмо; дипломна робота; кваліфікаційна робота; бібліографічні посилання