Порівняння цифрових моделей місцевості побудованих на основі результатів топографічного знімання та за даними геоінформаційної системи Google Earth Pro. Частина 2. Побудова та порівняння цифрових моделей місцевості - Бєлов, Олександр Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі детально проаналізовано нормативно-правову базу для проведення геодезичних і топографічних робіт. Визначені основні поняття про цифрову модель місцевості, її види та властивості. Виконано подальшу обробку геоінформаційних даних з системи Google Earth Pro та топографого-геодезичного знімання. Також досліджено функціональні можливості геодезичних програм на світовому ринку та створено дво- та тривимірну цифрову модель місцевості.
Keywords: топографо-геодезичне знімання; цифрова модель місцевості; поверхня; геоінформаційна система; сапр; програмні комплекси