Дослідження зміни якості антифризу автомобіля Mercedes-Benz Atego - Грінченко, Кирило Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об`єкт дослідження – процес зміни якості та антифризу під час експлуатації автомобіля Merсedes-Benz Atego. Мета роботи – підвищення ефективності експлуатації автомобіля Merсedes-Benz Atego за рахунок раціонального використання ресурсу охолоджувальної рідини двигуна, шляхом оцінки показників якості та електропровідності антифризу. Методи дослідження – аналіз, експериментальні дослідження, методи математичної статистики. В дипломній роботі розроблені питання перевірки якості антифризу автомобіля Merсedes-Benz Atego. Проведено аналіз охолоджувальних рідин, методів перевірки їх якості та електропровідності, аналіз ДСТУ на ці рідини. Однією з проблем, на сьогоднішній день, є відсутність регламенту перевірки якості охолоджувальних рідин в процесі їх експлуатації в двигуні автомобіля, що призводить до нераціонального використання антифризів. Вирішити задачу можна шляхом періодичного контролю стану охолоджувальної рідини по параметру електропровідності та показників якості.
Keywords: СИСТЕМА ОХОЛОДЖЕННЯ ДВИГУНА; ОХОЛОДЖУВАЛЬНА РІДИНА; АНТИФРИЗ; ЕЛЕКТРОПРОВІДНІСТЬ; МЕТОДИ ОЦІНКИ ЯКОСТІ.