Удосконалення паливної системи гібридної силової установки автомобіля - Ватєтін, Олександр Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження - газобалонне обладнання для легкових автомобілів. Мета роботи - зменшення вартості газобалонного обладнання і зменшення витрати палива в порівнянні з серійними зразками. Метод дослідження - схематичне моделювання паливної системи. В дипломній роботі показано зміни калібрувальних даних на основі штатного блоку керування ДВЗ для пристосування до роботи на газовому паливі і зменшення витрат пального. Розроблено блок автоматичного переходу на газове паливо після прогріву двигуна, що зменшує вартість ГБО, в порівнянні зі штатним блоком керування впорскування газу.
Keywords: газобалонне обладнання; четверте покоління; блок керування газовими форсунками; другий режим; економія пального; окупність ГБО