Вдосконалення малогабаритного навантажувача - Гамідов, Вадим Райсудзинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У дипломній роботі проведено дослідження навантаження основних вузлів металоконструкції, розрахунок та розроблена конструкторська документація малогабаритного навантажувача на базі самохідного шасі, призначеного для проведення навантажувально-розвантажувальних робіт при установці бордюрів, облаштуванні дитячих майданчиків і місць відпочинку, виконаний огляд конструкцій сучасної вантажної техніки, що випускається провідними світовими виробниками, проведено порівняння техніко-економічних показників проектованої машини з базовим аналогом. Відмінністю проекту є те, що для розрахунку металоконструкції побудовані тривимірні моделі рукояті і стріли в середовищі програми Solid Works, а розрахунок на міцність зроблений в середовищі програми Cosmos Works, за допомогою методу кінцевих елементів. Запропонована конструкція навантажувача розширює функціональні можливості машини, а розрахунок зроблений, за допомогою методу кінцевих елементів, дозволив оптимізувати конструкцію вузлів, підвищити міцність робочого устаткування. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: навантажувач; шасі; металоконструкція; рукоять; стріла; стійкість